2021-06-13

Stadsvandring onsdagen den 16 juni

Arkivbild.

Jag lägger in ytterligare en stadsvandring i stället för en som skulle ha ägt rum i maj.

Alltså stadsvandring den 16 juni kl 18.30. Start vid Bohusläns museum. Avgift 20 kr.

VÄLKOMNA!!!!  //

2021-06-04

Äntligen dags för stadsvandring

Äntligen kan vi försiktigt komma igång med hembygdsföreningens programpunkter. De flesta är vaccinerade åtminstone en gång och myndigheterna har lättat något på restriktionerna.

Därför blir det nu en stadsvandring på onsdag den 9 juni kl 1830. Start på Kungstorget. Avgift 20 kr. ALLA ÄR VÄLKOMNA!!  //

2021-04-26

Aktuell 2021-04-26

Hej!

Vi hade styrelsemöte häromdagen och hade väl hoppats på att smittläget skulle vara bättre, men det tycks vara precis tvärtom. Så det program som vi hade tänkt genomföra har ännu inte kunnat verkställas.

Det blir alltså inget årsmöte den 28 april som det stod i programmet. Vi satsar istället på tisdagen den 24 augusti i Societetshuset på Gustafsberg. Vi var ju där motsvarande tid förra året och det fungerade ju bra.

Vi får fortsätta att bida vår tid, men kanske kanske vi kan genomföra de planerade stadsvandringarna.

Själv fick jag min första spruta den 7 april och tre veckor efter (28 april) den har man sagt att det är fritt fram att umgås mer. Det skall bli skönt!

Lev väl så länge!

Gunnar

2021-04-14

Aktuellt från styrelsen

Coronan håller fortsatt sitt grepp över föreningens verksamhet, Men styrelsen har ändå haft ett par möten. Inte i Wessmanska huset förstås. Där är det för trångt med tanke på att vi skall hålla avstånd till varandra. Vi skall ju enligt programmet ha årsmöte den 28 april, men det kommer inte att kunna genomföras. Min gissning är att vi får göra som i fjol att vi håller det på Gustafsberg i augusti.

Om ni har passerat Wessmanska huset den senaste tiden har ni säkert observerat att det har hänt saker i trädgården. Vi har fått en ny kraft i föreningen. Det är Jan-Olof Högman som åtagit sig att arbeta med trädgården och som synes har han redan hunnit med ganska mycket.

Vi har sagt upp den fasta telefonen till Wessmanska. Den användes knappast aldrig. Vi har även sagt upp bredbandet ur telefonjacket och ersatt det med en mobil router till en mycket lägre kostnad. I fortsättningen kommer man i kontakt med föreningen via e-post uddevalla.hembygdsforening@telia.com eller ordföranden på telefon 070-735 64 88, e-post gunnar.klasson@gmail.com

Jag återkommer här med mer information när vi hört vad myndigheterna ger för signaler den 3 maj då det förväntas komma nya besked om coronarestriktioner.

Gunnar

2021-01-25

Styrelsemöte idag 25 januari

Hej alla! Idag hade vi styrelsemöte i Uddevalla Hembygdsförening. Vi kunde inte ha det i Wessmanska huset pga att det är ganska trångt där. Så nu hade vi det precis som senast i Skolhuset på Gustafsberg.

Kvällens övningar handlade om att paketera och göra klart årets första medlemsutskick. Det postas i morgon och kommer således till er om några dagar. Men av olika skäl framgår det ingenstans hur stor medlemsavgiften är.

Den är 150 kr/person eller 300 kr/familj. Bankgiro 5984-9059

Programmet skulle ha redan har börjat med en berättarafton nu på onsdag den 27 januari, men som alla vet lägger pandemin hinder i vägen. Men jag lägger ut hela programmet som det var tänkt så får vi återkomma när vi kan starta upp verksamheten.

PROGRAM FÖR UDDEVALLA

HEMBYGDSFÖRENING JANUARI

2021 TILL AUGUSTI 2021.

Onsdagen den 27 januari kl. 18.30. Berättarafton på Bohusläns Museum.

Torsdagen den 13 februari kl 18.30. Idrottshistorisk berättarafton

Måndagen den 8 februari kl 14.00Öppet hus på Wessmanska.

Torsdagen den 25 februari kl 18.30. Berättarafton på Bohusläns Museum.

Måndagen den 8 mars kl 14.00. Öppet hus på Wessmanska.

Torsdagen den 25 mars kl. 18.30.  Berättarafton

Tisdagen den 6 april kl. 18.30. Öppet hus på Wessmanska.

Onsdagen den 28 april kl. 18.00 Årsmöte på Bohusläns Museum. (medlemmar)

Kl. 19.00 berättarafton för alla på Bohusläns Museum.

Onsdagen den 26 maj kl. 18.30. Stadsvandring från Museet. Avgift 20 kr.

Torsdagen den 6 juni. Traditionellt högtidlighållande av Nationaldagen på Gustafsberg under vår förenings fana, möt opp!

Onsdagen 9 juni kl. 18.30. Stadsvandring från Kungstorget. Avgift 20 kr.

SOMMARUPPEHÅLL

Onsdagen den 11 augusti kl.18.30  Stadsvandring från Museet. Avgift 20 kr.

Onsdagen den 25 augusti kl. 18.30. Stadsvandring från torget. Avgift 20 kr.

Programmen annonseras veckan före föreningens hemsida www.uddevallahembygd.se på Facebook och Uddevallabloggen www.uddevallabloggen.se .

OBSERVERA ATT PROGRAM SOM ÄR SAMARRANGEMANG MED BOHUSLÄNS MUSEUM (BERÄTTARAFTNAR) ÅTERFINNS  I   MUSEETS ANNONS!

Väl mött vid våra träffar!

S T Y R E L S E N