2024-01-16

Medlemsinformation nr 1 2024

      Uddevalla Hembygdsförening      

 

MEDLEMSINFORMATION NR 1 2024

 

Välkomna till första halvårets aktiviteter!

Ett nytt år står för dörren och programverksamheten ser ut som den brukar göra. Berättarkafé (tidigare kallade vi det för Öppet hus), berättarafton, stadsvandring/kyrkogårdsvandring. Berättarkaféerna äger som alltid rum i Wessmanska huset på Södra vägen 7 (eller Rävgiljan 1). Berättaraftnarna sker som vanligt i Hörsalen på Bohusläns museum. Den första berättaraftonen skulle ha varit en idrottshistorisk sådan med PeO Andreasson, men tyvärr som du kanske, vet avled han den 5 november. Det blir således en ”vanlig” berättarafton.

Det som inte ser ut som det brukar är att vi inte har vågat trycka en ny årsskrift i början av året. Skälet är att föreningens ekonomi är oklar. Dels har vi tappat medlemmar och dels har vi inte fått besked från Kultur och Fritid om vår bidragansökan. Kultur och Fritid har aviserat neddragningar för föreningar som hyr lokal. Besked kommer vi att få i slutet av januari.

Vi skall givetvis försöka att ge ut en årsskrift precis som tidigare. Men det blir i så fall när vi skickar ut nästa medlemsinfornation till sommaren. Då har vi också fått ett bättre grepp om ekonomin.

Senaste årsmötet beslutade att höja medlemsavgiften med 50 kr till 200 kr. Vi hoppas att du ändå vill stå kvar som medlem. Du kan betala in medlemsavgiften på vårt bankgiro 5984-9059, eller swish 123 624 53 93. Skriv din adress i meddelandefältet. Vi behöver bli fler medlemmar så vet du någon som vill bli medlem så tipsa gärna.

VÅR HEMSIDA

Vår hemsideadress är: www.uddevallahembygd.se, vilket även framgår av brevhuvudet ovan. Där finner Du vårens program m.m. Vår facebooksida hittar du på https://www.facebook.com/uddevallahembygd/

Resa

Vi har ju haft otur med våra försök att arrangera resor. Tre gånger fick vi ställa in resan till Bornholm. Pandemin och inte tillräckligt många anmäla gjorde att vi fick ställa in. Nu gör vi ett nytt försök efter sommaren. Vi har tänkt oss en endagsresa och vill ha införslag från er medlemmar om resmål.


PROGRAM FÖR UDDEVALLA HEMBYGDSFÖRENING JANUARI

2024 TILL AUGUSTI 2024.

 

Måndagen den 15 januari kl 14.00.

Berättarkafé på Wessmanska (Tidigare annonserat i 2023-årsprogram)

 

Onsdagen den 24 januari kl. 18.30. Berättarafton på Bohusläns Museum.

 

Måndagen den 5 februari kl 14.00.

Berättarkafé på Wessmanska. 


Onsdagen den 21 februari kl 18.30

Berättarafton på Bohusläns Museum.

 

Måndagen den 4 mars kl 14.00.

Berättarkafé på Wessmanska.

 

Tisdagen den 26 mars kl. 18.00.

Årsmöte på Bohusläns Museum.

(medlemmar)

Kl. 19.00 berättarafton för alla.

 

Måndagen den 8 april kl. 18.30

Berättarkafé på Wessmanska.

 

Onsdagen den 24 april kl. 18.30

Berättarafton på Bohusläns Museum.

 

Onsdagen den 22 maj kl. 18.30.

Stadsvandring från Bohusläns museum. Avgift 50 kr.

 

Torsdagen den 6 juni. Traditionellt högtidlighållande av Nationaldagen på Gustafsberg under vår förenings fana, möt opp!

 

Onsdagen 12 juni kl. 18.30.

Stadsvandring från Kungstorget. Avgift 50 kr.

 

Onsdagen den 14 augusti kl.18.30

Stadsvandring från Bohusläns museum. Avgift 50 kr.

 

Onsdagen den 28 augusti kl. 18.30.

Stadsvandring från Kungstorget. Avgift 50 kr.  

 

 

 

 

 

 

Programmen annonseras veckan före på www.uddevallahembygd.se , på Facebook och på www.uddevallabloggen.se.

 

OBSERVERA ATT PROGRAM SOM ÄR SAMARRANGEMANG MED BOHUSLÄNS MUSEUM (BERÄTTARAFTNAR) ÅTERFINNS  PÅ MUSEETS HEMSIDA www.bohuslansmuseum.se

 

Väl mött vid våra träffar!

 

S T Y R E L S E N

Inga kommentarer: