2022-08-28

INSTÄLLD STADSVANDRING - IGENFörra veckan fick vi ställa in stadsvandringen som skulle äga rum på onsdagen. Men då var det en stor manifestation för Ukraina mitt i staden. Vi bestämde då att flytta vandringen till nu på onsdag den 31 augusti kl 18.30.

Nu visar det sig att Kommunens Gatu- och parkavdelning planerar en stadsvandring för allmänheten precis samma tid. Det är med anledning av Sveriges Stadsträdgårdsmästareförenings 100-årsjubileum. Två stadsvandringar samtidigt skulle inte fungera så därför ställer hembygdsföreningen in sin vandring. Och det blir inget nytt datum, tyvärr.

Istället rekommenderar vi att delta i kommunens stadsvandring. Så här skriver kommunen på sin hemsida:

Guidad vandring startar i Cirkusparken

Vill du gå den guidade parkvandringen? Vandringen startar i Cirkusparken (tidigare Söderplan) klockan 18.30 på onsdag 31 augusti. Du kan då få se ett flertal av de vackra parkerna i centrala Uddevalla. Under den guidade vandringen kommer du att kunna se dahlior i olika färger flyta på vattenspegeln i Sörkälleparken, uppleva dramatisering vid Maria Lundbäcks plats och lyssna på musik i Margretegärdeparken. Ledare för vandringen är Stefan Björling, plan- och exploateringschef och Paula Nyman, enhetschef avdelning gata och park. Vandringen tar cirka 1,5 timme och är ungefär 2,5 kilometer.

I parkvandringen ingår:Cirkusparken (tidigare Söderplan, som angränsar till Göteborgsvägen och Parkgatan), vid insektshotellen, fokus på biologisk mångfald och uppträdande med Cirkusexpressen, Johanna Abrahamsson

Sörkälleparken med dahlior i dammen

Dyrehaven/Hasselbacken med trädkonst

Maria Lundbäcks plats, dramatisering och berättande om Maria Lundbäck och andra kända kvinnor från denna tid

Margretegärdeparken med musik från scenen, Per Orvang (gitarr) och Karolina Laang (sång)
Kungsgatan med pop-up blomsterarrangemang som är skapade av elever från gymnasieskolans floristlinje

Fontänen vid Södra Hamngatan/Hanssonska bron

Varmt välkommen!

Tid och plats: Onsdag 31 augusti klockan 18.30, Cirkusparken (tidigare Söderplan, som angränsar till Göteborgsvägen och Parkgatan)
Vandringen är kostnadsfri och det krävs ingen anmälan. //

Inga kommentarer: